(Alternatív gyógymódok: reflexológia (talpmasszázs), svédmasszázs, shiatsu masszázs, fülgyertya, testgyertya)

Mio-motto

Magamról

Reflexológia

Svédmasszázs

Shiatsu

Akupresszúra

Fül- és testgyertyázás

Gyermekeknek

Elérhetőség-kapcsolat

Mandalák

Árak- ajándékcsomagok

Az illóolajokról

Történetek-gyógyulások

 

GYÓGYÍTÓ TALPMASSZÁZS GYERMEKEKNEK

A masszázs időtartama gyermekeknél kb. 40 perc.

Mi is a talpmasszázs?

Tapasztalatokon alapuló tudomány. Adott bőrterületek, pontok, zónák ingerlése. Erre az ingerlésre a megfelelő szervben válasz ,(reflex) visszahatás keletkezik. A lábon kb. 70.000 érzőideg-végződés található, így a központi idegrendszerre, vérkeringésre, a belső szervrendszerekre hatást lehet gyakorolni. A láb reflexzónái és a központi, valamint a vegetatív idegrendszer közötti kapcsolatot egy nyugatnémet ideggyógyász mutatta ki.

Testünkön három kis területen, a lábon, a kézen és a fülön képeződik le egész szervezetünk.

Mire jó a talpmasszázs?

Ebben a terápiában a központi szerepet a láb tölti be. A szeretettel végzett masszázs során a gyermek hamar ellazul, feloldódik, élvezi a masszázst. „Leenged”. Ilyenkor oldódnak az energiablokkok, egyenletesen áramlik az életenergia az egész szervezetben. A masszírozással a szervezet öngyógyító erőit aktivizáljuk, serkentjük a vérkeringést, felgyorsul az anyagcsere, így a méreganyagok, salakanyagok könnyebben kiválasztódnak. Serkentjük a nyirokkeringést- így erősítjük az immunrendszert. A blokkolt területeken helyreáll az energiaáramlás, ez jótékonyan hat a zónához tartozó szervre, testrészre. Gyógyul, csillapodik az esetleges fájdalom. A masszázs hatására megnyugszanak a gyermekek, nagyon hamar gyógyulnak a betegségek..

A reflexológia a fizikai tisztítás mellett kiemelkedő hatású a lélek tisztításában is, amit finom, 100%-os tisztaságú illóolajokkal fokozhatunk.

Milyen életkorban alkalmazható?

Gyakorlatilag bármely életkorban: a csecsemőkortól alkalmazható.

Kicsi csecsemők nagyon jól reagálnak a talpmasszázsra, megnyugszanak, érdeklődnek. A masszázs hatására jobban alszanak, nyugodtabbak, a pocakfájások is megszüntethetők. A szeretettel végzett masszázs erősíti a mama kapcsolatát a babával.

Mikor alkalmazható a reflex-terápia?

-         betegségek megelőzésére

-         általános jó közérzet fenntartására

-         testi-lelki felüdülésre

-         általános és helyi fájdalomcsillapításra

-         balesetek, műtétek után kiegészítő kezelésként

-         betegségek gyógyítására (hatásmechanizmusát tekintve minden betegségnél alkalmazható)

-         ha gyermekünket kezeljük ily módon, kapcsolatunk különösképpen megerősödik, elmélyül.

Mi az előnye a reflex-terápiának?

Helyes alkalmazás mellett gyakorlatilag nincsen mellékhatása. Az egész embert gyógyítja, megszünteti a betegségek okát, eredetét, méregtelenít, tisztít, erősíti az immunrendszert, az egész szervezet működésére jótékony hatást gyakorol.

A talpmasszázst, amikor szükség van rá, kiegészíthetjük fül- és testgyertyázással. Például kifejezetten nagyon jó hatású arcüreg- melléküreg gyulladásoknál. Fiatal lányoknál például a menstruációs görcsöket oldhatjuk ezzel a terápiával.

A test- és fülgyertyázást kb. 3 éves kortól alkalmazhatjuk. A fülgyertya használatának feltétele az ép dobhártya!